Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού «Γαστρονόμος» είναι αφιερωμένο στο σουβλάκι. Αυτό που ξεχώρησα ειναι ένα άρθρο σχετικα με 3 συνταγές της Μυρσίνης Λαμπράκη, που προσωπικά μου άρεσαν πάρα πολύ και σας τις συνιστώ. Λοιπόν, εχουμε και λέμε:
1. Σάλσα ντομάτας με γιαούρτι και φέτα-Ανακατεύουμε 2 μέτριες ντομάτες, 1 αγγουράκι και 1 μεγάλο ξηρό κρεμμύδι, προσθέτουμε 4 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού, 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού, 1/2 λιωμένη σκελίδα σκόρδου, 1 κουταλία της σούπας ξίδι απο κόκκινο κρασί, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ολοκληρώνουμε με αλάτι και πιπέρι.
2. Λεμονάτη μαϊντανοσάλτσα με αμύγδαλα– Πολτοποιούμε στο μπλέντερ φυλλαράκια απο 1 ματσάκι μαϊντανό, και στην συνέχεια προσθέτουμε 3 κουταλιές της σούπας ασπρισμένα αμύγδαλα, 60 ml λάδι, 1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού, χυμό απο ένα βιολογικό λεμόνι και λευκό πιπέρι.
3. Ενα αλλιώτικο τζατζίκι– Ανακατεύουμε 2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι, 1 κρεμμύδι τριμένο (μικρό), 2 πιπεριές κέρατο (να είναι ψιλοκομμένες), 2 σκελίδες σκόρδου, φύλλα απο 1/2 ματσάκι δυόσμο (ψιλοκομμένα και αυτά) και άλάτι.
Καλή σας επιτυχία!!