Σουβλάκια μοσχαρίσια μαριναρισμένα σε κρασί και θυμάρι

Μοσχαρίσια σουβλάκια μαριναρισμένα με λευκό κρασί και θυμάρι

Μοσχαρίσια σουβλάκια μαριναρισμένα με λευκό κρασί και θυμάρι

Ζητάμε απο τον χασάπη μας να μας κόψει 1 με 1.2 κιλό μοσχαρίσια σπάλα σε μικρούς κύβους για σουβλάκι. Στην συνέχεια, προσθέτουμε σε ένα μπώλ 50ml ελαιόλαδο, 150ml λευκό ξηρό κρασί (Κατώγι Αβέρωφ), 10 κλωναράκια απο φρέσκο θυμάρι και 1-2 πιπεριές κόκκινες. Σε αυτό το μείγμα θα βουτήξουμε τους κύβους του κρέατος και στην συνέχεια θα τους αφήσουμε για περίπου 5-6 ώρες στο ψυγείο. Οταν όλοκληρωθεί το απαιτούμε αυτό διάστημα, βγάζουμε το μείγμα με το κρέας για διάστημα 45′ να ξεπαγώσει. Παίρνουμε μία πιατέλα και στρώνουμε στον πάτο της 3-4 φύλλα απο ρολό κουζίνας και τοποθετούμε ένα-ένα το κομμάτια μέσα στην πιατέλα. Το απορροφητικό χαρτί θα «τραβήξει» τα περισσότερα υγρα του μείγματος. Στην συνέχεια, περνάμε τους κύβους μέσα στα καλαμάκια και τους βάζουμε στην θράκα. Λίγο πρίν το τέλος, και αφού το κρέας μας ειναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στα καλαμάκια για να κρατήσουν την γεύση τους. Σερβίρουμε με πίτες, σαλάτα και πατάτες τηγανητές.

Advertisements

About nivo1973

Ιδιοκτήτης Ψησταριάς "Κουτρουμάνος" στον Στράτο Αιτωλοακαρνανίας.
This entry was posted in Συνταγες and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s