Συνταγή για T-bone και ψητή πατάτα

T-bone με ψητές πατάτες

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους! Σήμερα θα σας αναφέρω άλλη μία συνταγή η οποία ειναι ιδιαίτερα γευστική και μου αρέσει. Πρώτα απο όλα, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα:

  • 1 περίπου κιλό T-bone (θα πείτε στον χασάπη σας να σας τις κόψει λίγο πιο «παχιές» γιατι ειναι για barbeque.
  • Χοντρό αλάτι & πιπέρι (κόκκινο και μαύρο μαζί)
  • Παρθένο ελαιόλαδο (έχουμε πει…)
  • 2-4 κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο & θυμάρι

Προθερμένουμε το barbeque με την γνωστή διαδικασία: το αφήνουμε να «κάψει» αρκετά σε μεγιστη θερμοκρασία και μετά το χαμηλώνουμε στην θερμοκρασία που συνήθως ψήνουμε (δηλαδή σε μέτρια φωτιά). Βάζουμε τα T- bone στην θράκα και όσο καιρό είναι το κρέας στην σχάρα, αναμειγνύουμε θυμάρι με το παρθένο ελαιόλαδο, και με ένα πινέλο (κάποια που εχουν και πλαστικές τρίχες ειναι ακόμα καλύτερα) «περνάμε» και τις 2 πλευρές του κρέατος. Θυμηθείτε ότι γυρίζουμε (με μία πιάστρα) τακτικά τα κρέατα, και πώς δεν τα κόβουμε ή δεν χαράσουμε ποτέ με το μαχαίρι-γιατί έτσι δεν θα γίνουν ζουμερά!

Οταν βλέπουμε ότι το κρέας μας έχει σχεδόν γίνει και απο τις 2 πλευρές, χαμηλώνουμε κι’ άλλο την φωτιά στο barbeque και προσθέτουμε το χοντρό αλλάτι και το πιπέρι (μαύρο & κόκκινο μαζί), ενώ ταυτόχρονα τοποθετούμε πάνω στο κρέας και το δεντρολίβανο για να πάρει το κρέας το άρωμα του. Μόλις ολοκληρώσετε με το ψήσιμο, τοποθετείτε το κρέας δίπλα στην σχάρα για να παραμένει ζεστό ενώ  μπορείτε να το τυλίξετε και με ένα αλουμινόχαρτο-για τον ίδιο λόγο.

Εν τω μεταξύ έχουμε ήδη ετοιμάσει τις πατάτες μας. Τι προεργασία έχουμε κάνει? Πολύ απλά, τις έχουμε πλύνει καλά (με την φλούδα τους) και τις έχουμε χαράξει. Στην συνέχεια τους ρίχνουμε αλάτι και  τις αλείφουμε με ελαιόλαδο (προσοχή όμως! μην τις πνίξετε στο λάδι). Στην συνέχεια διπλώνουμε το αλουμινόχαρτο με τις πατάτες και το αφήνουμε επάνω στην θράκα. Μόλις διαπιστώσετε ότι οι πατάτες είναι σχεδόν έτοιμες, βγάζετε το αλουμινόχαρτο απο την θράκα, το ανοίγετε και στην κορυφή της κάθε πατάτας τοποθετείτε προσεκτικά ένα κομματάκι βούτηρο ή ακόμα καλύτερα μπορείτε να αγοράσετε απο το super-market κάποιες συσκευασίες οι οποίες έχουν πολλά μικρά βουτηράκια μαζί (νομίζω το President). Αφού το κάνουμε αυτό, ξαναδιπλώνουμε το αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε πάλι επάνω στην θράκα ώστε να  αρχίσει να λιώσει το βούτηρο και να αρχίσουν να  το αποροφήσουν οι πατάτες μας. Δεν χρειάζεται να λιώσει τελειώς το βούτηρο για να τις βγάλετε-μπορείτε να τις βγάλετε και με μισολειωμένο το βούτηρο. Το φαγητό σας είναι πλέον έτοιμο! καλή σας όρεξη..

Advertisements

About nivo1973

Ιδιοκτήτης Ψησταριάς "Κουτρουμάνος" στον Στράτο Αιτωλοακαρνανίας.
This entry was posted in Συνταγες and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Συνταγή για T-bone και ψητή πατάτα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s