Οδηγίες για barbeque

Οδηγίες για bbq

Οσο πιο συχνή η χρήση του Barbeque άλλο τόσο πιο συχνή πρέπει να ειναι  και καθαριότητα του. Μερικές οδηγίες για ..αρχάριους:

  • Πλένουμε συχνά το barbeque. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σφουγκαράκι  με σαπουνάδα και ένα πανάκι για να ξεπλύνουμε.
  • Καθαρίζουμε πολύ συχνά τις σχάρες του. Βγάζουμε την θράκα και την αφήνουμε στην κουζίνα μας. Στην συνέχεια την ψεκάζουμε με καθαριστικό ενάντια στα λίπη (θα βρείτε πολλές τέτοιες μάρκες στο super-market). Στην συνεχεια το αφήνουμε λίγη ώρα ώστε να δράσει το καθαριστικό, και πλένουμε με σαπουνάδα την θράκα μας για αρκετή ώρα και ξεπλένουμε με νερό. Εαν παρατηρούμε πώς έχει ακόμα λίπη, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με την σαπουνάδα και το ξέπλυμα.
  • Θα πρέπει να έχετε τα σωστά σύνεργα- παραδείγματος χάριν μακριές τσιμπίδες και πιρούνες. 
  • Επίσης, καλό θα είναι να έχετε πάντα μαζί σας -όταν ψήνετε- μια πετσέτα για τα χέρια σας.
  • Πριν ξεκινήσετε να ψήνετε, καλό θα είναι αμέσως μετα αφού θα ανάψετε την φωτιά να ρίξετε λίγο θυμάρι στα κάρβουνα ή στις πέτρες λάβας για να πάρει μυρωδιά και το κρέας που θα τοποθετήσετε αμέσως μετά στην θράκα σας.
  • Αλλη μία καλή ιδέα ειναι να κόψουμε ένα λεμόνι και να περάσουμε την θράκα με αυτό, πρίν τοποθετήσουμε τα κρέατα μας.
  • Πολύ σημαντικό να θυμόμαστε πάντα: τα κρέατα τα ψήνει η θερμότητα και όχι η φωτιά! Πολλά barbeque έχουν θερμόμετρο, έτσι σας βοηθά να τοποθετήσετε τα κρέατα όταν η θερμοκρασία είναι σωστή και η φωτιά σας  έχει σιγάσει. Το μυστικό εδώ ειναι να μην βάλετε το κρέας (π.χ. τα παϊδάκια)  στην θράκα σας  αμέσως μόλις ανάψατε φωτιά. Η σωστή διαδικασία ειναι -στην αρχή-να  ρυθμίσετε τον ρεοστάτη του γκαζιού σε φουλ ρυθμούς (και άρα υψηλή φωτιά) για λίγη ώρα, μέχρι να «πιάσει» θερμοκρασία το barbeque. Μόλις γίνει αυτό, χαμηλώνουμε την φωτιά (συνήθως στο Medium) και τότε τοποθετούμε τα κρέατα στην θράκα. Ενώ εαν τα είχαμε βάλει απο την αρχή (όταν δηλαδή η φωτία ηταν δυνατή) τα κρέτα θα μας «άρπαζαν».

Περιμένουμε πάντα και τις δικές σας συμβουλές/tips.

Advertisements

About nivo1973

Ιδιοκτήτης Ψησταριάς "Κουτρουμάνος" στον Στράτο Αιτωλοακαρνανίας.
This entry was posted in Tips and tagged , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s