Αρνίσια Παϊδάκια

Η ψησταριά Κουτρουμάνος φημίζεται για τα παϊδάκια της στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου. Ειναι απο τα πιάτα που κάθε παρέα θα παραγγείλει στο τραπέζι της για να απολαύσει.  

Συστατικά

  • 2 κιλά αρνίσια παίδάκια
  • 3 λεμόνια (εάν ειναι του εμπορίου προσθέστε λίγο ακόμα γιατί δεν έχουν τόσο χυμό)
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού  παρθένο ελαιόλαδο (εάν ειναι και Κορινθίας ακόμα καλύτερα!)
  • Δεντρολίβανο
  • Αλάτι / πιπέρι

Παρασκευή:
Παίρνουμε μία γαβάθα και ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τον χυμό του λεμονιού και το δεντρολίβανο (2-3 ματσάκια το πολύ). Παράλληλα έχουμε ήδη ξεκινήσει την φωτιά μας στο barbeque, ώστε να είναι έτοιμη. Βουτάμε προσεκτικά  ένα-ένα όλα τα παϊδάκια στο μείγμα, προσέχοντας να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του κρέατος. Στην συνέχεια τα βάζουμε στην θράκα. Αλάτι και πιπέρι θα προσθέσουμε στα παϊδάκια μόλις τα γυρίσουμε για πρώτη φορά (δηλαδή την πρώτη φορά που θα γυρίσουμε τα παϊδάκια για να ψηθεί και η άλλη πλευρά τους). Γυρνάμε τα παϊδάκια μας συχνά, ώστε το ψήσιμο τους να γίνεται σταδιακά και ομοιόμορφα.  Εάν η ψησταριά μας ειναι μικρή και χρειάζεται να ψήσουμε και 2η δόση, τοποθετούμε ένα αλουμινόχαρτο στα -ήδη ψημένα-παϊδάκια μας και προσέχουμε να τα έχουμε κοντά στην θράκα, ώστε να παραμένουν ζεστά. 

                                               Καλή σας όρεξη!

Advertisements

About nivo1973

Ιδιοκτήτης Ψησταριάς "Κουτρουμάνος" στον Στράτο Αιτωλοακαρνανίας.
This entry was posted in Συνταγες, Uncategorized and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s