Συνταγή για λαχταριστές πατάτες τηγανητές

Λαχταριστές πατάτες τηγανητές

Μία συνταγή για πατάτες τηγανητές που πάντα μου άρεσε, είναι και η ακόλουθη:

Παίρνουμε καμία 10αριά πατάτες και τις καθαρίζουμε σε χοντρά κομμάτια με ελλειπτικό σχήμα. Μόλις τις καθαρίσουμε τις ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για περίπου 10′. Αμέσως μετά τις βγάζουμε και τις σουρώνουμε. Μόλις βεβαιωθούμε πώς οι πατάτες έχασαν τα υγρά τους (μετά απο κανένα 5λεπτο περίπου), τις αλλατοπιπερώνουμε και τις τοποθετούμε στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά (ενταση 6 σε κλίμακα απο 1 έως 10 της κουζίνας). Τις γυρίζουμε επιμελώς, και όταν διαπιστώσουμε πώς «ροδίσαν» αρκετά (που σημαίνει ότι σχεδόν έγιναν), τις βάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα στον πάτο της οποίας έχουμε στρώσει 3 στρώσεις χαρτί (ρολό) κουζίνας, ώστε να απορροφήσει το λάδι. Μόλις ολοκληρώσουμε την διαδικασία ρίχνουμε τριμένο τυρί (προσωπικά προτιμώ κεφαλοτύρι ή τρικαλινό ημίσκληρο). Θα σας ξετρελάνουν!!

Advertisements

About nivo1973

Ιδιοκτήτης Ψησταριάς "Κουτρουμάνος" στον Στράτο Αιτωλοακαρνανίας.
This entry was posted in Συνταγες and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s